Strand Havermarkt krijgt vorm. Vrijdag en zaterdag chillen in het zwembad.
Strand Havermarkt krijgt vorm. Vrijdag en zaterdag chillen in het zwembad. Patrick van Asch

Palmboompjes, zwembad en zand; strand Havermarkt krijgt vorm (foto's)

Economie

CENTRUM - In een paar uur tijd is de Havermarkt omgetoverd tot strand Havermarkt. Compleet met in de warme bries wuivende palmbomen, parasols en 55 kuub zand pronkt het zwembad van tien meter doorsnee midden op het pleintje. Wie zijn ogen dicht doet en het geluid op zich laat inwerken, waant zich aan de rand van een tropisch zwembad.

Officieel gaat het feest pas vrijdagavond los, maar zo tegen lunchtijd genieten de binnenstadbezoekers al van de vrolijke aanblik. Een enkeling heeft al rekening gehouden met het zwembad en heeft kindlief voorzien van zwembroek. Dat is ook precies de bedoeling voor vrijdagavond, liet ondernemer Patrick van Asch eerder al weten. Gewoon lekker met zwembroek bij het zwembad en chillen, genieten van de verkoeling.  

De gezamenlijke ondernemers hebben voor de aankleding gezorgd. Zo draait er een dj op relaxt niveau muziek, komen er straatmuzikanten en gaan na het diner de tafels aan de kant. Een barbecue aan de rand van het strand moet het Bredase strandgevoel compleet maken.