Afbeelding

Studio Kubus wint gratis gastatelier bij Electron

Cultuur

BREDA - Kunststudenten Jeoffrey van Overveld, Reinier Peersman en Koen van Geel krijgen een jaar lang de beschikking over een ‘gratis gastatelier’, dat aangeboden wordt door Selçuk Akinci, wethouder van Cultuur van de Gemeente Breda.

De wethouder bood dit atelier aan tijdens de eindexamenceremonie vrijdagmiddag. Het gaat om een gastatelier bij Electron, waar ze hun beroepspraktijk verder invulling kunnen geven. Het drietal studeerde deze week af voor de studie Animatie aan AKV|St.Joost. Ze werken al enige tijd samen vanuit animatiestudio KUBUS.

Jeoffrey van Overveld studeerde af met zijn film ‘The Bald And The Beautiful’, over een ijdele nozem die langzaam zijn imago begint te verliezen. Reinier Peersman studeerde af met de film ‘My brother is an Ostrich’ over de relatie tussen twee broers, waarvan 1 een struisvogel. In zijn afstudeerfilm ‘F*cking Traffic’ neemt Koen van Geel de kijker mee in de chaos van het verkeer, waarbij hij verschillende weggebruikers schetst die zich schuldig maken aan vervelend verkeersgedrag en de gevolgen hiervan. Vanuit studio KUBUS leveren de animatoren klanten visuele oplossingen in een combinatie van 2D en 3D. www.studiokubus.com

Om in aanmerking te komen voor het gratis atelier moeten de eindexamenstudenten deelnemer zijn bij Starterslift. Deze stichting ondersteunt jonge ondernemers bij het waarmaken van hun ambities als praktijkbeoefenaar.