Stormschade Bolbergseweg, 5 juli 2015.
Stormschade Bolbergseweg, 5 juli 2015. Perry Roovers/SQ Vision

Stormachtige wind blaast warmte uit de stad en takken van de bomen

Algemeen stormschade

BAVEL/BREDA - De stormachtige wind die sinds ongeveer 14.30 uur over de stad raast brengt de temperatuur snel naar beneden. Bovendien zijn de harde rukwinden teveel voor de bebladerde bomen.

In elk geval in Bavel werden van twee bomen takken afgerukt. Aan de Bolbergseweg had de wind vrij spel over het land. De bomen langs de rand van de weg kregen de volle laag, met als resultaat dat in elk geval van twee bomen behoorlijke takken op de weg terecht kwamen. De brandweer moest eraan te pas komen om de weg vrij en de boel veilig te maken.

De stormachtige wind brengt bovendien in rap tempo de temperatuur omlaag. Volgens de weersverwachtingen zakt de temperatuur tot onder de twintig graden, voor het eerst sinds een week.

Breda lijkt overigens aan echt noodweer te ontsnappen. De onweersbuien trekken vooral over de kustprovincie, te westen van Bergen op Zoom. Bij Neeltje Jans, waar zondag de tweede etappe van de Tour de France finisht, is de temperatuur al gezakt tot zeventien graden, met dank aan de harde wind en de regen.