De Ronde van Heusdenhout, 5 juli 2015.
De Ronde van Heusdenhout, 5 juli 2015. Stadsfotograaf Breda

Switchen tussen de Tour en de Ronde van Heusdenhout (foto’s)

Sport

HEUSDENHOUT - Met op de radio, via de App of gewoon op tv de Tour de France die op niemand wacht, werkten amateurs, rolstoelers en kinderen hun wedstrijden af tijdens de Ronde van Heusdenhout.

Of eigenlijk, meer het vierkant van Heusdenhout. Want het parcours loopt als een blok door de wijk. Heusdenhoutsestraat, Heusdenhoutseweg, Weilustlaan en dat afhankelijk van de wedstrijd een keer of wat. Netjes verdeeld wind mee, tegen of van opzij. Of beter gezegd, storm, vooral voor de renners die aan het eind van de middag aan de start moesten verschijnen. Dat maakte de temperatuur aangenaam, maar het koersen extra spannend.

De toeschouwers in Heusdenhout kregen nieuwelingen, junioren, amateurs, elite-vrouwen en beloften langs zich zoeven met als ‘tussendoortje’ de verschillende dikkebandenraces voor de jeugd uit de wijk. Ook voor de rolstoelers was er een aparte wedstrijd. En natuurlijk was er de rondemiss.

En voor wie niet van wielrennen hield was er de vrijmarkt of de verbazing over wat er zich nu weer in de wijk afspeelde.

Bekijk de foto's