Logo bredavandaag.nl
De gemeente Breda pakt op tien plaatsen in de Haagse Beemden fietspaden aan.
De gemeente Breda pakt op tien plaatsen in de Haagse Beemden fietspaden aan. (Wijnand Nijs)
wegwerkzaamheden

Fietspaden Haagse Beemden aangepakt

HAAGSE BEEMDEN - Fietsers moeten de komende maanden het off-the-road-gevoel dat ze in de Haagse beemden soms kregen kwijt raken. De gemeente is dinsdag begonnen met het opknappen van een aantal fietspaden in de wijk.


De opknapbeurt gaat in fases. In totaal worden tien verschillende plaatsen aangepakt. Dinsdag is begonnen met de oversteek van de Heienlangdonk. Daar krijgt het fietspad - Rustenburgpad geheten - een nieuwe asfaltlaag. Dat werk duurt twee weken. Dit betekent ook dat de bussen 6 en 12 deels omrijden en dat autoverkeer over dit deel van de Heienlangdonk niet mogelijk is. In- en uitstappen bij de Donk gebeurt tijdens deze werkzaamheden op de kruising van de Hondsdonk. Dat levert autoverkeer enige hinder op.

Nadat deze kruising is aangepakt, is het de beurt aan de fietsoversteek Schapenpad - Heienlangdonk. Het werk hier duurt een week, waarna begonnen week aan anderhalve week werk bij de oversteek Moerenpad - Somerweide. Gedurende het werk daar is de Somerweide afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit betekent ook dat de bussen 6 en 12 dan via een andere route zullen rijden. Of dat ook betekent dat ze haltes niet aandoen, is onduidelijk.

Verder worden tot september ook de oversteken Gageldonksepad - Arenberglaan,  Akkerpad - Arenberglaan en Burgstedreef - Arenberglaan aangepakt, evenals de fietspaden Heksenwielpad, Paradijspad, Akkerpad en de overgang Moerenpad-Brandebeemd.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief