Selectie NAC 2015/2016
Selectie NAC 2015/2016 Peter Visser

Maaskant over selectie: ‘Grote groep waarmee we de competitie in kunnen’ (foto's)

NAC

BREDA/ZUNDERT - De elftalfoto van NAC is weer vastgelegd voor de historici. En als het goed is hoeft daar komend seizoen in de winterstop geen nieuwe versie van gemaakt te worden.

“We hebben een redelijk grote en goede groep waarmee we de competitie in kunnen”, stelt trainer/technisch directeur Robert Maaskant. Bijna twee weken na het begin van de voorbereiding is hij alleen nog op zoek naar een rechtsback. “En voor de rest spelen we in op wat er verder gebeurt, wie er eventueel vertrekt.”

Veel wijzigingen op korte termijn verwacht Maaskant niet. “Die enige speler naar wie geïnformeerd is en voor wie een bod is, is Tighadouini”, weet de trainer. Dat NAC’s topscorer de club verlaat is wel zeker. Alleen de club voor wie hij kiest nog niet, maar dat is een kwestie van tijd.

De behendige aanvaller ging dinsdag in Zundert ook niet op de foto. Wel voor de lens van de fotografen verschenen bijvoorbeeld Falkenburg en Divine Naah. De eerste zou in de belangstelling staan van Willem II, maar gaf zelf al aan best te willen blijven. Die kans acht Maaskant ook reëel. “Divine is een geval apart. City wil graag dat hij op het hoogste niveau speelt. Zelf wil hij graag blijven.”  

Over Naah valt niks zinnigs te zeggen, en ook verder kan er van alles gebeuren. “Iedereen is te koop, maar we laten niemand lopen”, vat de trainer het samen. Over NAC’s activiteiten op de transfermarkt is hij tevreden. “Ik denk dat we een goede zet hebben gedaan met Pedro, Dingsdag, Brands en Verbeek. Met het budget dat er is ben ik daar niet ontevreden over.”

Bekijk de teamfoto en de portretjes van de spelers.