Jelle Ten Rouwelaar tijdens NAC-Ajax.
Jelle Ten Rouwelaar tijdens NAC-Ajax. Peter Visser

Op eigen verzoek komend seizoen lager salaris voor Ten Rouwelaar

NAC

BREDA - Het contract van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar is op verzoek van de keeper aangepast. Die wens kwam naar voren tijdens gesprekken tussen Ten Rouwelaar en directeur Justin Goetzee.

Ten Rouwelaar gaf aan de club te willen helpen door zijn contract, dat vorig jaar werd verlengd tot medio 2017, aan te passen. Hierdoor levert de recordgoalie aankomend seizoen een deel van zijn salaris in.

Ten Rouwelaar begint aan zijn negende seizoen bij NAC. De geboren Fries kende afgelopen seizoen een lastig jaar, maar wil zich revancheren bij de club waar hij zich meer dan thuis voelt. “Iedereen die mij kent weet dat ik een echte NAC-man ben. Het wel en wee van de club gaat mij aan het hart. Ik doe daarom wat mijn gevoel mij zegt en hoop dat de club hierbij gebaat is. Promotie is dit seizoen het allerbelangrijkste.”

Algemeen directeur Justin Goetzee stelt op de website van de club blij verrast te zijn met het gebaar van Ten Rouwelaar. “Het spreekt voor hem dat hij hier op deze wijze mee om gaat. De publiekelijke discussie rond zijn persoon en zijn contract is hem niet in de koude kleren gaan zitten. De gesprekken waren zeer constructief en met dit gebaar zijn we uitermate tevreden.”