Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Man half uur gegijzeld en beroofd van auto

Politie

BREDA - Een Bredanaar is in de nacht van zondag op maandag onder bedreiging van een vuurwapen van zijn auto, zijn portemonnee en telefoon beroofd. De daders hebben nog een half uur met hem rondgereden, meldt de politie.

Om 01.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een straatroof. Een bewoner van Oostmallestraat meldde dat er een man bij hem aangebeld had die zei beroofd te zijn van zijn auto. De politie heeft de aangever direct opgehaald en is een onderzoek gestart.

Het hevig geschrokken slachtoffer verklaarde tegenover de politie dat hij om ongeveer 00.55 uur in zijn auto op de kruising van de Roeselarestraat met de Merksemstraat reed. Hij moest stoppen voor een man die overstak. Toen hij tot stilstand kwam stond er opeens een man met een vuurwapen in zijn hand naast zijn auto. Onder bedreiging van dat vuurwapen moest hij achterin gaan zitten.

Er stapten drie mannen bij hem in. Ze zijn gaan rijden terwijl het slachtoffer al zijn spullen inclusief zijn pinpas met code moest geven onder bedreiging van het vuurwapen. Na ongeveer een half uur rondrijden en stilstaan werd hij uit de auto gezet in de Oostmallestraat.

Alle drie de mannen waren vermoedelijk van Antiliaanse afkomst. Ze hadden een donkere huidskleur en twee mannen hadden dreadlocks. Ze spraken onderling papiamento. "De aangever is een klein beetje bekend met deze taal", aldus de politie.De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht een grijze Audi A4 gezien hebben in de wijk Wisselaar vanaf 00.55 uur en daarna. De auto is tot op heden nog niet gevonden. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.