Logo bredavandaag.nl
NHTV aan de Archimedesstraat. foto Hinke Rutten
NHTV aan de Archimedesstraat. foto Hinke Rutten

NHTV en onderzoeksbureau Panteia starten samenwerking

BREDA - Academie voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit (SLM) van NHTV Breda gaat een driejarige samenwerking aan met onderzoeks- en adviesbureau Panteia. Gezamenlijk gaan ze aan de slag met logistieke en mobiliteitsprojecten, met thema’s als de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden en verkeers- en vervoersbeleid.


NHTV Academie SLM heeft als doel om een structurele samenwerking te creëren met het bedrijfsleven om een praktisch georiënteerd onderwijsprogramma aan te kunnen bieden aan studenten. “Een samenwerking met Panteia past in die missie”, aldus de opleiding.

Panteia is een allround onderzoeksbureau voor economisch en sociaal beleidsonderzoek, transportonderzoek en marktonderzoek. “De samenwerking met Academie SLM biedt studenten de kans om zich voor te bereiden op carrièremogelijkheden bij Panteia”, meent NHTV..

Panteia gaat samen met de academie gastcolleges aanbieden aan studenten over goederenvervoermiddelen, mobiliteit en goederenlogistiek. Voor derde- en vierdejaars studenten zijn er stages en afstudeermogelijkheden beschikbaar bij het onderzoeksbureau.

Onderzoekers van Panteia gaan daarnaast in samenwerking met lectoren, docenten en studenten van de academie participeren in logistieke en mobiliteitsprojecten. Door deze samenwerking wordt Panteia partner in de community van KennisDC Logistiek Zeeland-Brabant. Het doel hiervan is om gezamenlijk internationale projecten op te zetten en uit te voeren, die onder andere gaan over logistiek en MKB, mobiliteit en goederenvervoer.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief