foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Bredase wegenbouwer overgenomen door concurrent

Economie

BREDA - Het Bredase familiebedrijf Voeten & Leppens Wegenbouw B.V. is overgenomen door N-APK Holding BV. De overname is 10 juli officieel bekrachtigd. Voor de circa twintig vast en nog eens twintig losse arbeidskrachten werkzaam voor het Bredase bedrijf verandert er weinig.

Voeten & Leppens Wegenbouw B.V. gaat onder haar eigen naam en als zelfstandige Business Unit binnen de APK-Groep opereren. De huidige directie van Voeten & Leppens Wegenbouw BV blijft ongewijzigd .

Volgens Paul Kerkhofs, directeur-eigenaar van de Belgische moedermaatschappij APK N.V., beoogt N-APK Holding BV met de overname haar ‘multidisciplinaire dienstverlening in Nederland uit te breiden’.  Jan Voeten en Peter Leppens, directeur-eigenaren van Voeten & Leppens Wegenbouw BV, biedt deze overname de mogelijkheid om het bedrijf op korte termijn verder te ontwikkelen. De directie verwacht daarmee dat het toekomst-perspectief voor het bedrijf en de ontwikkelingsmogelijkheden voor alle medewerkers sterk verbeteren. “Daarnaast maakt de overname onze bedrijfsopvolging mogelijk.”

Voeten & Leppens Wegenbouw B.V. is een familiebedrijf, dat zo’n 60 jaar geleden is gestart als straatmakersbedrijf en zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een allround GWW-bedrijf (grondwerk, riolering en bestratingen) voor gemeenten en industrie in de regio Breda en - vanaf medio 2001 - als verwerker van betonprint en uitvoerder van betonwerken als rotondes en bushaltes, in geheel Nederland en België.

N-APK Holding B.V., onderdeel van APK NV is een Belgisch familiebedrijf, dat in 1960 is gestart en zich heeft ontwikkeld tot een multidisciplinaire infrastructuuraannemer voor telecom, nutsvoorzieningen en wegenbouwomgeving. Het bedrijf heeft in Nederland en België samen zo’n 850 medewerkers.