538Koningsdag 2014 uit de lucht.
538Koningsdag 2014 uit de lucht. Ad Ballon

Lawaaioverleg bewoners binnenstad

Cultuur

BREDA - De evenementen in de binnenstad zorgen voor veel lawaai en voor beperking van de bereikbaarheid van bepaalde locaties en daar moet iets aan worden gedaan. Dat vinden bewoners van de binnenstad en de wijkraad Stadshart/Valkenberg.

Daarom - zo werd maandag tijdens de bestuursvergadering van de wijkraad besproken - zal een bijeenkomst met bewoners worden georganiseerd waaruit voorstellen moeten komen die richting de gemeente gaan.

Secretaris Costa Blommers: “Lawaai is een hot item. Met lawaai bedoel ik bijvoorbeeld de boxen die in de stad staan en waar dj’s hun muziek doorheen blazen. Vaak ook voor een jonger publiek. Ondernemers en bewoners zouden wel wat meer diversiteit willen zien. Er komen steeds meer evenementen naar de binnenstad en we willen zaken goed geregeld hebben om overlast te voorkomen.” Om de mogelijkheden te bespreken, vindt een themabijeenkomst plaats met bewoners. “Daarin bespreken we wat er moet gebeuren en uiteindelijk willen we met voorstellen naar de gemeente gaan.”

Maar mensen die in de binnenstad gaan wonen weten toch van tevoren dat er evenementen plaatsvinden? Blommers: “Dat klopt. Er bestaat een evenementenkalender waarop precies te zien is welke evenementen worden georganiseerd. Bewoners van de binnenstad weten dat. We hebben ook geen bezwaar tegen de evenementen, maar we willen overleg voeren om de hinder te kunnen beperken.”  Wanneer dat overleg plaatsvindt, is nog onbekend.