foto Peter Visser
foto Peter Visser

Damcevski per direct weg bij NAC

NAC


BREDA - NAC heeft afscheid genomen van verdediger Aleksandar Damcevski. Zijn contract, dat nog doorliep tot juni 2017, is per direct ontbonden. Daar zijn Damcevski en de club het vandaag over eens geworden. Trainer Robert Maaskant heeft geen plek in zijn elftal voor de Macedoniër.

De in Frankrijk geboren verdediger tekende in juli 2014 een driejarige overeenkomst bij NAC. Hij speelde hiervoor bij de Zwitserse clubs FC Luzern en Kriens en het Bulgaarse Chernomorets Burgas. Tijdens zijn periode bij NAC schopte Damcevski het tot international van Macedonië. Zijn carrière in Breda kwam echter nooit van de grond.

Maaskant vindt het jammer dat de samenwerking niet goed heeft uitgepakt, meldt hij op de website van NAC. "Aleksandar heeft een fantastische persoonlijkheid. Hij is door NAC op jonge leeftijd gehaald met de bedoeling om hem verder op te leiden en door te verkopen. Die tactiek heeft helaas niet goed uitgepakt, waardoor NAC een andere weg is ingeslagen. Damcevski verdient het zijn loopbaan ergens anders vorm te kunnen geven. Wij wensen hem hierbij veel succes."