Logo bredavandaag.nl
De presentatie van het nieuwe gerechtsgebouw in Breda.
De presentatie van het nieuwe gerechtsgebouw in Breda. (Wijnand Nijs)

Surseance Imtech: geen gevolgen voor bouw rechtbank Breda

BREDA - Het dreigende faillissement van installatiebedrijf Imtech heeft geen gevolgen voor de bouw van de nieuwe rechtbank aan de Stationslaan in Breda. Dat is de verwachting van bouwbedrijf VolkerWessels, dat via consortium InBalans de nieuwbouw realiseert.


Imtech Building Services zou de technische installaties leveren, maar het noodlijdende moederbedrijf verkeert in surseance en staat zelfs op omvallen. Omdat de nieuwbouw in Breda nog niet begonnen is, kan InBalans bij een eventueel faillissement van Imtech echter eenvoudig een ander bedrijf inschakelen voor de technische installaties.

“Dat is wat ingewikkelder bij projecten die al in aanbouw zijn”, aldus de zegsman. Daarmee doelt hij onder meer op de aanleg van de NoordZuid-lijn (metro) in Amsterdam. "We wachten de ontwikkelingen rond Imtech met belangstelling af en zijn druk bezig om de effecten voor onze projecten in kaart te brengen. Voor de nieuwe rechtbank in Breda gaan wij er nu vanuit dat de gevolgen beperkt zullen zijn."

De nieuwbouw van de rechtbank in Breda, waarmee een bedrag van 172 miljoen euro is gemoeid (inclusief 30 jaar beheer en onderhoud), begint naar verwachting in mei 2016.  

Op de hoek van de Belcrumweg en Stationslaan, op loopafstand van het NS-station, verrijst een 66 meter hoge toren. Dat wordt een echte blikvanger voor het Stationskwartier, met 27.000 vierkante meter vloeroppervlak. Het gebouw moet vanaf 2018 onderdak bieden aan de rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming. Voor de 700 medewerkers komen 580 werkplekken.

Het huidige pand van de rechtbank aan de Sluissingel is al enkele jaren te klein. Op 12 mei werd het ontwerp voor de nieuwbouw gepresenteerd. Het bouwterrein ligt nog altijd te wachten op de eerste bouwactiviteiten. Maar dat was ook de planning en heeft dus niks te maken met de zware financiële problemen waarin Imtech momenteel verkeert.

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief