foto Hinke Rutten
foto Hinke Rutten

Snelle boodschap? Gratis parkeren in winkelstraten rond centrum

Politiek

BREDA - Even snel een boodschapje of bakje koffie doen aan de Boschstraat, Haagdijk, Nieuwe Ginnekenstraat of Wilhelminastraat? Als je dat redt binnen een kwartier, dan ben je straks geen parkeergeld kwijt.

Dat goede nieuws komt uit stadhuis, waar hard gewerkt wordt aan een nieuw college van B en W. De vier partijen VVD, D66, SP en PvdA spelen hiermee half in op een verzoek van winkeliers uit deze inloopstraten van de Bredase binnenstad. Die hadden gevraagd om het eerste half uur parkeren gratis te maken.

Zo ver gaat de nieuwe coalitie dus niet. “We voeren in dat er de eerste 15 minuten gratis geparkeerd mag worden in de inloopstraten in het centrum. Stop and shop dus. Goed voor de ondernemers en makkelijk voor bezoekers”, melden de onderhandelaars op hun gezamenlijke Facebook-pagina.

Hoe ze die maatregel precies invullen en wanneer hij van kracht wordt, dat is allemaal nog niet bekend. Hierover komen vast nadere mededelingen als de coalitie rond is. Naar verwachting is dat, als er geen kink in de kabel komt, over twee weken. Begin september zouden de nieuwe wethouders kunnen worden geïnstalleerd.

De vier partijen hebben straks met 25 van de 39 zetels een ruime meerderheid in de gemeenteraad. Een nieuw college moet er komen, omdat GroenLinks geen heil meer zag in de huidige samenwerking met PvdA, SP, CDA en Breda’97.