Selectie NAC 2015/2016
Selectie NAC 2015/2016 Peter Visser

NAC aast op revanche, met Suk en Borahsasar

NAC

ZUNDERT - Na de 1-4 van vorige week tegen FC Volendam, wil NAC zich vrijdagavond revancheren tegen FC Eindhoven. “Eindhoven is een goed verzorgde ploeg. Ze zijn vorig jaar niet voor niets tweede geworden”, aldus trainer Robert Maaskant. Op het trainingscomplex in Zundert kijkt hij terug op eerste wedstrijd, verdedigt hij Mats Seuntjens en blikt hij vooruit op het tweede duel in de Jupiler League.

Na het pijnlijke verlies in het openingsduel van vorige week, hebben de gezichten nog een paar dagen op onweer gestaan in Breda. “Bij iedereen eigenlijk”, vertelt Maaskant. “Als je met heel veel verwachtingen aan het seizoen begint en het eerste half uur heer en meester bent, is het een enorme domper als je ineens met tien man verder moet.” Volgens Maaskant kon je aan alles zien dat NAC op weg was naar een overwinning. “Dat het dan 1-4 wordt, doet extra pijn.”

Tot de 0-1 vond Maaskant dat er niks aan de hand was. “Zij hadden nog geen schot gelost, terwijl wij met tien man nog een kans hadden gecreëerd. Na die tegentreffer gaven we te veel ruimte weg.” Nog even leek het er op dat NAC zich terug ging knokken in de wedstrijd, maar Volendam liep eenvoudig door de verdediging en boorde die hoop de grond in. “Dat mag niet gebeuren op die manier, maar dat ontstaat uit gretigheid. We wilden de 2-2 maken. Afgelopen week hebben we gesproken over de tegengoals, want er ging veel fout.”

De vrijdag fel bekritiseerde Mats Seuntjens zelf had vandaag geen zin om te praten, maar Maaskant neemt het nog even op voor zijn speler. “Dat hij niet wil praten, heeft niet mijn voorkeur. Maar hij heeft wel het recht om dat niet te doen.” Volgens Maaskant ontstaat er een beeld over Seuntjens dat niet klopt. “Mats heeft de afgelopen wedstrijd het meest gelopen van alle 22 spelers op het veld. Ook heeft hij de meeste sprints op volle snelheid getrokken. Zijn lichaamshouding zit niet mee, maar de statistieken liegen niet.”

Morgen reist de selectie af naar Eindhoven. “Het is een goede ploeg. Ze hebben vorige week ook verloren, dus ik denk dat het een felle wedstrijd gaat worden.”

Afgaand op de afsluitende training kunnen Joey Suk en Hakim Borahsasar zich opmaken voor een basisplaats. Suk mag zich gaan bewijzen als rechtsback en vervangt Lazic. Borahsasar komt in de spits te staan, omdat Kevin Brands een linie terugzakt. Hij speelt op de plek van Divine Naah, die na zijn rode kaart tegen Volendam voor één duel is geschorst. In de wedstrijd tegen Volendam viel Borahsasar nog in, maar nu kan hij zich opmaken voor zijn eerste basisplaats voor NAC.

Vermoedelijke opstelling NAC:
Ten Rouwelaar; Suk, Luis Pedro, Dingsdag, Van der Weg; Stam, De Kamps, Brands; Seuntjens, Borahsasar, Verbeek.