Selectie NAC 2015/2016
Selectie NAC 2015/2016 Peter Visser

Borahsasar: 'De Jupiler League is geen slechte leerschool voor mij'

NAC

ZUNDERT – Tegen FC Eindhoven staat Hakim Borahsasar vanavond voor het eerst in de basis sinds hij afgelopen winter bij NAC tekende. “Ik wacht al een tijd op deze kans. Ik ben er klaar voor om te laten zien wat ik kan.”

In de afsluitende partijvorm rende Borahsasar als spits door het veld. “Ik speel al zo’n beetje mijn hele leven op die positie, dus ik weet wat er van me wordt verwacht op die plek.” Bij NAC werd hij tot nu toe alleen gebruikt als invaller. “Vaak kwam ik er in om meer druk naar voren te zetten en kansen te creëren. Tegen Volendam lukte dat ook een paar keer, maar helaas vielen de doelpunten aan de andere kant.”

Goed ziek was hij er van. “Het doet gewoon zeer om zo te beginnen. Je werkt ontzettend hard met zijn allen en dan krijg je zo’n dreun te verwerken.” Borahsasar snapt dat ook voor de supporters een harde klap was. “Dat merkte je aan alles in het stadion. Zo’n ‘ererondje’ loop je dan toch met schaamte. Die mensen komen voor ons naar het stadion.”

Toch heeft de Belg vertrouwen in de wedstrijd van vanavond. “In het eerste half uur tegen Volendam speelde we echt heel goed. Als we dat spel weer kunnen oppakken, weet ik zeker dat we weer veel kansen gaan krijgen tegen Eindhoven.”

Kansen krijgen lijkt niet het probleem bij NAC, maar doelpunten maken wel. Borahsasar maakt vanavond zijn opwachting in de punt van de aanval, maar toch is de Bredase club nog op zoek naar een spits. Mogelijk wordt Daniel Lucas Segovia dit weekend gepresenteerd. “Maar concurrentie is alleen maar goed. Alleen Brandon Robinson en ik zijn echte spitsen in de huidige selectie. Als er nog een bij komt, kunnen wij onderling gaan uitmaken wie er recht heeft op een basisplaats. Daar wordt iedereen beter van.”

Borahsasar tekende bij NAC toen het nog een eredivisionist was, die streed tegen degradatie. Nu speelt het in de Jupiler League. “Niemand wil degraderen en het hoort ook niet bij een club als NAC.”

Alles is nu anders in Breda, maar volgens de spits kan het positief uitpakken. “Voor mijzelf kan dit een belangrijk jaar worden. De Jupiler League is geen slechte leerschool voor mij. Op een niveau lager goed voetballen en veel goals maken kan een enorme boost geven aan het zelfvertrouwen. Ook voor een paar andere jongens in de selectie is dit een belangrijk jaar. Als het ons lukt om in een keer terug te keren, hebben we volgend  jaar een sterkere basis.”