Peter Visser

NAC ook onderuit tegen FC Eindhoven in Jupiler League

BREDA/EINDHOVEN – NAC heeft ook de tweede wedstrijd in de Jupiler League verloren. Uit bij FC Eindhoven kwamen de Bredanaars nog wel op voorsprong. Maar na een foute bal van Hakim Borahsasar en een goede aanval van FC Eindhoven stond de eindstand van 2-1 op het scorebord.

De wedstrijd begon rustig in Eindhoven. Beide ploegen tastten af en kregen kleine kansjes. Het meest enerverende moment van de eerste twintig minuten speelde zich af voor het doel van Jelle ten Rouwelaar. Een van richting veranderd schot ging richting de korte hoek. Ten Rouwelaar redde nog net met zijn voeten.

FC Eindhoven rook bloed na dat moment en ging meer op de aanval spelen. Mede door klungelig uitverdedigen van NAC, kwam de bal een paar keer goed te liggen voor een Eindhoven-speler. Een doelpunt bleef echter uit, omdat de pogingen over of naast gingen. NAC had aanvallend weinig in te brengen in de eerste helft. Verder dan een mispeer van Mats Seuntjens en een bijna intikker van Hakim Borahsasar kwamen de Bredanaars niet.

Het enige lichtpuntje aan de kant bij NAC was het publiek. Ondanks de 1-4 nederlaag in de eerste wedstrijd, zat het uitvak vol en waren de supporters de gehele eerste helft goed te horen in he stadion van FC Eindhoven.

Trainer Robert Maaskant wilde dat het tempo omhoog ging in de tweede helft en stond schreeuwend langs de zijlijn. Seuntjens was de eerste die gevaarlijk werd met een hard schot richting de kruising, maar Eindhoven-doelman Ruud Swinkels tikte hem knap uit de hoek.

Even later lag de bal toch in het doel van Swinkels. Danny Verbeek draaide een vrije trap in richting de goal. Kevin Brands kwam knap voor zijn man en kon vrij intikken. Na een klein uur voetballen stond NAC op een 0-1 voorsprong.

NAC liet zich iets terugzakken en FC Eindhoven ging op zoek naar de gelijkmaker. Grote kansen creëerden de Eindhovenaren niet, tot het moment dat Borahsasar de bal inleverde bij Anil Koc. De invaller stond koud in het veld toen hij de bal in zijn voeten zag rollen. Hij aarzelde geen moment en schoot hard binnen in de verre hoek: 1-1.

Net als vorige week kreeg NAC geen kans om te herstellen van de tegengoal, want enkele minuten later was het al 2-1. De andere invaller Christopher Mandiangu gaf strak voor op Anthony van den Hurk, die de bal binnenkopte. Er leek na de 0-1 voor NAC niks aan de hand, maar door een ongelukkig moment van Borahsasar en een goede aanval, stond het plots met 2-1 achter. Maaskant greep in en bracht Elson Hooi binnen de lijnen, maar verder dan een schot van de invaller kwam NAC niet meer.

Na twee wedstrijden in de Jupiler League staat NAC nog altijd op nul punten. Naast het feit dat NAC twee wedstrijden verloor, verloor het die ook nog eens van twee concurrenten in de strijd om promotie. Deze week miste echter ook nog het goede spel, dat vorige week wel kort te zien was tegen FC Volendam.

Na afloop van het duel ging het merendeel van de spelers richting het uitvak vol NAC-supporters om uitleg te geven na weer een nederlaag. Met woedende supporters voerden onder meer Joey Suk en Michael Dingsdag een discussie. Er moet nog veel gebeuren in Breda...