Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredanaar shopt op internet met nep-overschrijvingsbewijzen

Politie

BRABANTPARK - De politie heeft maandagavond een 24-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van internetfraude. De man bleek meerdere mensen om de tuin te hebben geleid door een vervalst overschrijvingsbewijs te tonen. 

Een gedupeerde meldde maandagavond aan de centralist van de politiemeldkamer dat een internetfraudeur bij haar een aquarium had gekocht en haar om de tuin had geleid met een vervalst overschrijvingsbewijs. Zij stond bij de man voor de deur. De vrouw vertelde te zien dat haar aquarium in de woning stond. Er zouden meerdere gedupeerden bij de woning staan, allen van verkochte items die niet waren betaald.

Agenten ging naar het adres en zagen meerdere mensen staan. Ook de verdachte (24) oplichter stond bij het huis. Hem werd gevraagd om zijn legitimatiebewijs, maar dat kon hij niet overleggen. In het huis troffen de agenten meerdere items aan die de man gekocht zou hebben via internet. De agenten hielden de man rond 21.30 uur met toestemming van de Officier van Justitie buiten heterdaad aan op verdenking van internetfraude. De man is ingesloten voor verhoor. Een onderzoek naar de fraude loopt.