Logo bredavandaag.nl
De Dreef in Princenhage, waar project Op Dreef gerealiseerd gaat worden.
De Dreef in Princenhage, waar project Op Dreef gerealiseerd gaat worden.

Straatnaam voor hof met 21 woningen in Princenhage

PRINCENHAGE - Het hofje met 21 woningen achter de Dreef in Princenhage krijgt de naam Hof ter Dreef. Het is een zijstraat van de Dreef waarvan de in- en uitrit ligt tussen Dreef 87 en 91.


"De naam Hof ter Dreef kwam tot stand in overleg met de Dorpsraad Princenhage, Stichting Princenhaags Museum en Schonck, Schul & Compagnie projectontwikkeling", aldus de gemeente Breda. De naam van het nieuwe hof verwijst naar de bestaande straatnaam Dreef. De makelaar zette het project eerder dit jaar in de markt onder de naam Op Dreef. 

Het woningproject met 21 eengezinswoningen in jaren 30-stijl bleek erg populair. In enkele weken tijd waren de woningen verkocht. De bouwstijlk wam tot stand door co-creatie en in samenwerking met de toekomstige bewoners, de Dorpsraad Princenhage, Gemeente Breda, omwonenden en bedrijven.

Het Hof ter Dreef is alleen te bereiken via een in/uitrit tussen de woningen Dreef 87 en 91. "Over mogelijke gevolgen van de veranderingen voor bewoners en bedrijven in de nabije omgeving is met hen overlegd", aldus de gemeente.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief