De vrijdag van Outdoor Brabant in Breda. Paardensport bij de Prinsenhoeve.
De vrijdag van Outdoor Brabant in Breda. Paardensport bij de Prinsenhoeve. Jorgen Janssens

Paard mishandeld in weiland Ulvenhout

Politie

ULVENHOUT -  In een weiland aan de J.F. Kellyweg in Ulvenhout is donderdagmiddag een paard mishandeld. De merrie is aan de achterkant bewerkt met een scherp voorwerp. De eigenaar heeft ter plaatse aangifte gedaan van dierenmishandeling.

De eigenaar van het dier meldde de mishandeling rond 14.00 uur. Dierenagenten hebben onderzoek gedaan, laat de politie in een persbericht weten. Forensische Opsporing heeft op het plaats delict gezocht naar sporen. Het dier is verzorgd door een dierenarts. 

De eigenaar zag 's middags bij zijn paarden een man met een fiets bij de wei staan kijken. Deze reed vervolgens weg. Dit gebeurde rond 13.45 uur. "De leeftijd van de fietser wordt geschat tussen de 40 en 45 jaar", aldus de politie. De man droeg op dat moment een geel shirt met korte mouwen. De eigenaar wist niet zeker of het om een herenfiets ging, maar vertelde wel  dat er een kratje aan de voorzijde van de fiets zit. De politie zoekt de man, omdat hij mogelijk meer heeft gezien.

Het is niet de eerste keer dat paarden in de wei mishandeld werden. In november 2015 werd een merrie zwaar gewond achter gelaten in de wei in Bavel. Ook elders in het land waren meerdere gevallen van mishandelde paarden.