Afbeelding

Van Tilburg-Bastianen Groep slaat slag binnen Bredase autowereld

Economie

BREDA -  Autodealerbedrijf Van Tilburg-Bastianen Groep (TB Groep) neemt voor Breda en Oosterhout het dealerschap van de automerken SEAT en Skoda over van de Brabantse firma Tigchelaar Groep.

“Deze kans werd ons geboden en wij grepen hem met beide handen aan,” zegt Marc Koenders, Algemeen Directeur van TB Groep. Dankzij de overname krijgt zijn bedrijf er in totaal 25 nieuwe collega's bij en gaat de groep naar verwachting zo’n 550 nieuwe auto's per jaar meer verkopen. De voorziene schaalvoordelen van de overname komen stuk voor stuk ten goede aan de klant.

TB Groep dekt nu volgens eigen zeggen in totaal ruim 20 procent van de personenwagenmarkt in de regio Breda en Oosterhout. “In de categorie lichte bedrijfswagens houdt het bedrijf een marktaandeel van circa 25 procent”, aldus de Bredase firma.

TB SEAT en Skoda blijven vanuit hun huidige locatie aan de Minervum in Breda opereren totdat het bedrijf medio 2016 een geheel nieuw pand opent aan de Konijnenberg, naast de bestaande TB-bedrijven Audi en Volkswagen. De serviceactiviteiten van SEAT en Skoda worden per 1 september ondergebracht in het pand van TB Groep aan de Wisselaar in Oosterhout.