Afbeelding
Flickr.com/Thomas Wanhoff

Breda positief over plannen voor wellnesscentrum Liesboslaan

Economie

BREDA - Een wellnesscentrum  met sauna, zwembad, een ligweide, beauty- en massagefaciliteiten, een restaurant en logiesvoorziening, chalets voor overnachting en een bedrijfswoning. Dat zijn in een notedop de plannen van RiReMe Beheer BV voor  Liesboslaan 111.

Het bedrijf gaat samen met de gemeente Breda  de haalbaarheid ervan onderzoeken. Het college heeft laten weten positief te staan tegenover de plannen.

Volgens de gemeente staat de logiesvoorziening ten dienste van het wellnesscentrum en is deze niet los te bezoeken. “Het omliggende terrein wordt ingericht als landschapstuin en het parkeerterrein voor circa 300 auto’s wordt ingebed in het groen. De bestaande kassen en bedrijfswoning worden gesloopt”, aldus de gemeente in een persbericht.

Het haalbaarheidsonderzoek richt zich onder andere op de ruimtelijke inpassing, bereikbaarheid en ontsluiting, een quick-scan voor milieuaspecten en overleg met direct omwonenden. Na de afronding van het haalbaarheidsonderzoek neemt het college een definitief besluit op het verzoek.

Volgens Bob Bergkamp, scheidend wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling past een wellnesscentrum op deze al jaren braak liggende locatie en is dit goed voor de Bredase economie en werkgelegenheid. “Bovendien draagt dit vernieuwende concept bij aan de recreatieve beleving van de stad en zal het de aantrekkelijkheid van Breda en de regio op het gebied van toerisme verder versterken.”

Het haalbaarheidsonderzoek gebeurt in samenwerking tussen gemeente en initiatiefnemer ‘om zo de wensen en belangen van alle partijen in een vroegtijdig stadium op elkaar af te stemmen’, aldus de wethouder. Bergkamp denkt dat het wellnesscentrum een meerdaags bezoek aan de stad stimuleert.

Als ook na het haalbaarheidsonderzoek een positief advies komt van het college, komt er een nieuw bestemmingsplan. Nu geldt  bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid 2013’ met de bestemming ‘Agrarisch gebied met landschapswaarden’ en de aanduiding ‘glastuinbouw’.