Overhandiging taart van SP aan politie Breda.
Overhandiging taart van SP aan politie Breda. Tessa Gorissen

Taart SP voor actievoerende politieagenten

Politie

BREDA - SP Breda heeft maandag een taart overhandigd op het politiekantoor aan de Mijkenbroek. Dit deed de partij om steun te betuigen aan de agenten vanwege de acties voor een betere CAO. Een blij verrast team nam de taart in ontvangst. “Hij is zeker goed gelukt”, aldus Maarten Brink van politie Breda.

In de hal van het kantoor kijken de aanwezige agenten vol belangstelling toe als de SP-delegatie de taart 11.30 uur aanbiedt aan Brink en enkele leden van de Nationale Politiebond.

De politie voert sinds maart actie tegen de in hun ogen slechte CAO. Een loonsverhoging van 5,05 procent is volgens hen niet genoeg, omdat dit geld afkomstig is van het beschikbare geld voor pensioenpremies. Door middel van acties hoopt men dit bedrag te verhogen.

Zowel de politie als de SP’ers keken verwonderd naar de taart. “Een politiepet leek ons wel leuk voor deze actie. Zo laten we zien dat we betrokken zijn bij onze politie”, vertelt Paul Marijnissen van de SP. Ook hij en de overige SP-leden zagen de taart kort voor aflevering voor het eerst. “Volgens mij is het wel geslaagd”, aldus Marijnissen.

Ook taartenmaker Ronald Payne van Sweet Lovely Cakes  is trots op zijn prestatie. Tot laat in de avond is de kersverse taartenmaker bezig geweest om de taart af te krijgen. “Door het warme weer werkten de materialen niet zo mee. Ik ben tot drie uur vannacht bezig geweest.”

Dat de taart in de smaak viel, was al snel duidelijk. Nog voordat iedereen vertrok was meer dan de helft op.