V&D vestiging in de Karrestraat in Breda
V&D vestiging in de Karrestraat in Breda Wijnand Nijs

300 banen weg bij V&D

Economie

BREDA - Warenhuisconcern V&D schrapt 300 banen. Dat heeft het concern deze dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om winkelmedewerkers, waarschijnlijk enkele per vestiging. V&D heeft meer dan zestig vestigingen in Nederland, waaronder in Breda in de Karrestraat.

De reorganisatie is onderdeel van het reddingsplan van het concern, dat eerder dit jaar bijna failliet ging. De leiding van het bedrijf wilde toen van alle medewerkers de lonen verlagen. Die maatregel stuitte op veel bezwaar van de vakbonden en werd uiteindelijk teruggedraaid.

Door banen te schrappen moet V&D weer concurrerend worden. De medewerkers die wel in dienst blijven kunnen door de gedwongen ontslagen tegen hun bestaande arbeidsvoorwaarden blijven werken.

“Hoewel we deze ontslagen zeer betreuren, kunnen we door de nieuwe, resultaatgerichte functies en een aangepaste bezetting per winkel de noodzakelijke kostenbesparing realiseren, het verlies aan arbeidsplaatsen opvangen en tegelijkertijd het serviceniveau voor onze klanten verbeteren”, verklaarde V&D-baas John van der Ent tegenover NRC.