NAC klopt PEC Zwolle met 3-1.
NAC klopt PEC Zwolle met 3-1. Peter Visser

Week Curaçao voor NAC-spelers Mulder en Hooi

NAC

BREDA - De competitie in de Jupiler League ligt stil vanwege het interlandweekend. Da's goed voor NAC, want de Bredase eerstedivisionist mist Elson Hooi en Dustley Mulder deze week. Zij zijn door bondscoach Patrick Kluivert opgeroepen voor twee belangrijke interlands met Curaçao.

 Het Curaçaose voetbalelftal speelt op 5 (thuis, 01:05 uur Nederlandse tijd) en 9 september (uit, 03:35 uur Nederlandse tijd) tegen El Salvador.

Het Caraïbische eiland wordt pas sinds 2010 gerepresenteerd door een apart nationaal team. Voorheen speelde het onder de naam Nederlands-Antilliaans voetbalelftal, maar dat elftal vertegenwoordigde alle eilanden van de Nederlandse Antillen. De wedstrijd tegen El Salvador is voor veel mensen in en uit Curaçao ontzettend belangrijk. Mocht de ploeg van Hooi en Mulder de tweekamp met een positief resultaat afsluiten, dan komt een ticket voor het WK 2018 steeds dichterbij, een prestatie van formaat. 

Na de wedstrijd van 9 september keren beide spelers terug naar Breda om zich klaar te stomen voor de wedstrijd tegen MVV.