Oud-NAC-man Ton Lokhoff is sinds 2014-2015 assistent bij VfL Wolfsburg. Hij verlengde 2 september zijn contract tot de zomer van 2018.
Oud-NAC-man Ton Lokhoff is sinds 2014-2015 assistent bij VfL Wolfsburg. Hij verlengde 2 september zijn contract tot de zomer van 2018. Wijnand Nijs

Ton Lokhoff kijkt uit naar meer mooie momenten bij Wolfsburg

Voetbal

BREDA/WOLFSBURG - Bekenaar Ton Lokhoff heeft zijn contract bij VfL Wolfsburg met drie jaar verlengd tot het eind van seizoen 2017-2018. De oud-prof en oud-trainer van NAC is daar sinds afgelopen seizoen assistent. “Als je het zo zegt, lijkt het lang. Maar de tijd gaat hier zo snel.”

Lokhoff kwam afgelopen seizoen bij ‘sleeping giant’ Wolfsburg terecht nadat hij op een feestje met hoofdtrainer Dieter Hecking sprak. Die begon inmiddels drie jaar geleden aan de klus is de stad van Volkswagen, samen met zijn vaste assistent Dirk Bremser.

Hecking en Bremser waren het eerder al eens over verlenging van hun contracten. “En met mij wilden ze ook graag verder. De aanbieding lag er al twee weken, maar we hebben verwacht tot na het sluiten van de hectische transferperiode. Woensdag hebben we met zijn drieën de handtekeningen gezet.”

Het driemanschap loodste Wolfsburg afgelopen seizoen naar de tweede plaats, goed voor directe plaatsing in de Champions League. “En we hebben in Berlijn de beker gewonnen. Dan weet je dat je spelers in de belangstelling komen te staan.”

Aldus geschiedde. De Belgisch international Kevin DeBruyne vertrok naar Manchester City, volgens de berichten voor het ongelooflijke bedrag van 75 miljoen euro. “Maar ik denk dat we goede vervangers hebben gehaald.”

Na afloop van afgelopen seizoen, is Lokhoff al weer twee maanden aan het werk. Wolfsburg staat na drie competitiewedstrijden derde met zeven punten. “We zijn goed begonnen. Afgelopen vrijdag hebben we een belangrijke 3-0-overwinning behaald op Schalke, zonder Kevin, omdat die waarschijnlijk weg zou gaan.”

De Bredase trainer geniet met volle teugen. “Werken met topspelers en een topploeg op een toplocatie, dat is fantastisch. Alle voorwaarden om goed te presteren zijn hier voor elkaar. Het stadion, het hele complex. Dat is fantastisch voor ons en voor de spelers.”

“Er komen mooie momenten aan. Voor de beker spelen we in de tweede ronde al tegen Bayern, we hebben een mooie poule in de Champions League.” Daarin treft hij PSV, CSKA Moskou en Manchester United.

Hoe gaat dit seizoen eindigen? Wil de ploeg kampioen worden? “Ambitie is er altijd, maar Bayern is ook niet slechter geworden. Directe plaatsing voor Champions League, net als dit jaar zou mooi zijn. Dan moet je bij de eerste drie eindigen. Word je vierde, dan speel je ‘kwali’.” Maar dat is later. Eerst zaterdag de 12e op bezoek bij FC Ingolstadt 04. En die beker van afgelopen jaar, die smaakt naar meer. “Dat was ongelooflijk om mee te maken om in Berlijn die beker omhoog te houden.”

Bekijk de fotoreportage van Lokhoff in Wolfsburg.