Afbeelding
Tom van der Put/SQ Vision

Menselijke resten gevonden in tuin Bouvigne

Politie

BREDA - Tijdens de eerder deze week aangekondigde opgravingen bij Kasteel Bouvigne zijn donderdag inderdaad menselijke resten aangetroffen. Politie ging graven nadat sonaronderzoek het vermoeden bevestigde dat er een graf zou kunnen zijn.

“We zijn nog aan het zoeken”, vertelt politiewoordvoerster Jiske van Pelt, “maar het klopt dat er menselijke resten aangetroffen zijn.” Het graafwerk is nog niet afgerond. “We kijken of er nog meer in de grond zit.”

De politie werd enige tijd terug op het spoor gezet van het mogelijke graf. Het zou gaan om twee meisjes van de Boldershof uit Druten, een Katholiek instituut voor zwakzinnigen dat in 1940 geëvacueerd werd. De bewoners daarvan kwamen terecht in de boerderij bij Bouvigne, waar eerder dienstmeisjes in opleiding gehuisvest waren.  De meisjes zijn destijds een natuurlijke dood gestorven.

“Het vermoeden wordt steeds sterker”, geeft Van Pelt aan over de gevonden resten. Ze wil echter niet op de zaken vooruit lopen. “Het is hoopvol voor de familie.”

De gevonden resten worden de komende tijd onder meer op DNA-match onderzocht. De uitslag van zo’n test kan enige tijd in beslag nemen.