Carpetright aan de Fatimastraat is woensdag 14 april 2015 overvallen.
Carpetright aan de Fatimastraat is woensdag 14 april 2015 overvallen. Tom van der Put/SQ Vision

Overvaller Carpetright meldt zich bij politie

Politie

BREDA - Een van de overvallers van de Carpetright heeft zich gemeld bij de politie. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Het gaat om een 20-jarige jongeman uit Breda.

De jonge overvaller wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewapende overval op het Fatimaplein. Dit meldt de politie in een persbericht. 

De Bredase vestiging van de winkel werd deze maandag voor de vierde keer sinds half april overvallen. Twee mannen gingen er na de overval aan het eind van de ochtend met een klein geldbedrag vandoor. 

Dinsdag maakte de politie bekend duidelijke camerabeelden te hebben van de overvallers voordat ze hun geizhct bedekten en de winkel betraden. Toen werd gedreigd dat de beelden via de Facebookpagina van Bureau Brabant zouden worden verspreid als ze zich niet zouden melden voor 2 september.

Toen dat niet gebeurde verschenen de foto's online.  Op die beelden zijn de mannen inderdaad herkenaar te zien. Dat leverde 'meer dan een handvol' tips op, gaf een woordvoerder van de politie donderdagmiddag aan.