Groepsfoto Roodharigendag 2015
Groepsfoto Roodharigendag 2015 Hanneke van Bokhoven

‘40.000 bezoekers bij Red Head Days’

Cultuur roodharigendag

BREDA - De tiende editie van de De Redhead Days is volgens de organisatie bezocht door 40.000 bezoekers.

Het jaarlijkse festival voor roodharigen in de binnenstad van Breda boekte bovendien een nieuw record voor de traditionele groepsfoto, maar liefst 1.721 redheads (1.714 in 2014) verzamelden zich voor de traditionele fotoshoot in het Valkenberg Park. De roodharigen gingen dit maal met zonnebloem op de foto vanwege het thema Vincent van Gogh. Een groot deel van de zonnebloemen is achteraf geschonken aan het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Het festival werd rond het middaguur geopend door de Bredase burgemeester Paul Depla. Hij zag roodharigen uit meer dan tachtig landen aan zich voorbij trekken.

"Het is prachtig om deel uit te maken van een team dat zo iets fantastisch weet neer te zetten. Bezoekers uit meer dan tachtig landen doen niet veel festivals ons na", aldus een tevreden festivaldirecteur Bart Rouwenhorst in een persverklaring na afloop.

De drukte in de hotels in Breda, deed Rouwenhorst al speculeren over een oplossing voor komend jaar. "Wij willen graag dat meer roodharigen het bourgondische karakter van Breda kunnen ervaren. Daarom overwegen we Bredanaars volgend jaar te vragen om hun huis open te stellen voor onze roodharige gasten, zodat ze kunnen genieten in Breda."

Voor de eerste keer werd Mr Redhead Days gekozen. De titel ging naar de 22-jarige Nick Vermeer uit Nijmegen.

Volgend jaar zijn er opnieuw Redhead Days in Breda. De elfde editie vindt plaats van vrijdag 2 tot en met maandag 5 september 2016.