Logo bredavandaag.nl
foto Colina Boeren/ImiraFoto
foto Colina Boeren/ImiraFoto

Senioren kunnen met een gerust hart naar het Amphia

BREDA - Het Amphia heeft het keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis ontvangen. Het ziekenhuis werd onder andere gekeurd op de kwaliteit van medische zorg en het afstemmen van onderzoeken. Het initiatief voor het keurmerk komt van  de samenwerkende ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NOOM en NVOG.


Het Amphia ziekenhuis scoorde goed ten opzichte van onder meer de ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal. Deze West-Brabantse ziekenhuizen scoorden te laag voor het keurmerk. Amphia scoorde daarentegen voor de meeste testen bovengemiddeld. Alleen de aandacht voor gezondheidsrisico’s is bij alle locaties van het Amphia lager dan het vereiste.

Niet alle locaties van het Amphia scoren even goed. Zo scoort locatie Langedijk hoger dan het ziekenhuis aan de Molengracht. Locatie Pasteurlaan in Oosterhout scoort het laagste, maar behaalde het keurmerk wel. Onder andere de toegankelijkheid voor ouderen van het ziekenhuis scoorde het volle aantal punten.

Om te zorgen dat dit keurmerk behaald werd, heeft het ziekenhuis verschillende initiatieven gestart. Zo is er de afgelopen jaren al een pendelbusje vanaf de parkeerplaats naar de hoofdingang gekomen, maar ook staan er vrijwilligers klaar om iedereen te helpen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief