Afbeelding
Van den Born

Oprichter Leendert van den Born overleden

Economie

BREDA - Voormalig directeur en oprichter Cor van den Born van autobedrijf Leendert van den Born is afgelopen weekend overleden. Van den Born was al enige tijd ziek. Dat meldt het bedrijf op zijn Facebook en website.

Cor van den Born startte in 1967 met met een Fina-pompstation in Breda aan de Allerheiligenweg, dat in de loop der jaren uitgroeide tot een allround-autobedrijf onder de naam Autobedrijf Leendert van den Born, genoemd naar de vader van Cor. In 1970 vestigde het bedrijf zich aan de Teteringsedijk, nog steeds als universeel autobedrijf.

In 1975 verkreeg Van den Born het officiƫle dealerschap van het Japanse automerk Subaru. In 1980, na de realisatie van een gloednieuw pand aan de Spinveld in Breda, kwam daar het dealerschap van Datsun bij. Datsun werd na een paar jaar Nissan en sindsdien levert Leendert van den Born een belangrijke bijdrage aan het marktaandeel van Nissan in Nederland.

Van den Born senior trok zich een paar jaar geleden terug uit het bedrijf, dat sindsdien geleid wordt door  de tweede generatie Van den Born in de persoon van  Bart van den Born. Het bedrijf heeft inmiddels ook vestigingen in Oosterhout en Tilburg (onder de naam Garage Denissen).

In verband met het overlijden van Cor van den Born zijn de vestigingen in Breda en Roosendaal vrijdag de gehele dag gesloten.