Logo bredavandaag.nl
Directeur-eigenaar Joris Toonders van Yonego. foto Wijnand Nijs
Directeur-eigenaar Joris Toonders van Yonego. foto Wijnand Nijs

Meer dan 200 kandidaten voor eerste verkiezing Bredase start-up Award

BREDA - De eerste editie van de Bredase start-up van het jaar verkiezing heeft al meer dan 200 aanmeldingen. Op 2 oktober wordt in het NAC-stadion bekend wie van deze kandidaten deze titel verovert.


De Award is een initiatief van Business Coach Breda in samenwerking met Starterslift en NAC. Samen zoeken zij naar de nieuwe Bredase startup van het jaar. De verkiezing wordt gehouden tijdens het event ‘Ondernemen is topsport - de weg naar succes’ in het stadion van NAC. “Met deze verkiezing willen we het ondernemersschap een boost geven”, legt Farid Darkaoui van Business Coach Breda uit.

In de middag van 2 oktober moeten drie geselecteerde deelnemers hun idee pitchen aan de juryleden. Voorafgaand aan de wedstrijd NAC - VVV diezelfde avond wordt de winnaar bekend gemaakt. Volgens Darkaoui moet de winnaar vooral onderscheidend zijn. “We zoeken naar ondernemende concepten en bijzondere verhalen.”

De jury wordt gevormd door de Bredase topondernemers Joris Toonders van Yonego, Janneke Niessen van Improve Digital en Jeroen van Glabbeek van CM Payments. Een jury van niveau, volgens Darkaoui. “Wij zijn blij dat we deze namen hebben weten te strikken.”

Bedrijven kunnen in aanmerking komen als ze maximaal vijf jaar bestaan. In de ogen van Darkaoui is die periode logisch. Veel bedrijven overleven de eerste vijf jaar namelijk niet. “Door ons op deze doelgroep te richten en hier cursussen en coaching voor aan te bieden wordt de overlevingskans, en zo ook de werkgelegenheid, groter”, aldus Darkaoui.

Ben of ken jij ook een ambitieuze ondernemer? Opgeven kan nog tot 15 september via www.bredastartupaward.nl.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief