Konijn in het park.
Konijn in het park. (Bouke Tuit)

Konijnen in het Valkenberg blijven gemeentelijke vangers te slim af

BREDA - De konijnen in het Valkenberg hebben opnieuw gewonnen van de gemeente. Zelfs met vangkooien is het niet gelukt deze Bugs Bunnies te vangen. De beestjes hupsen nog altijd vrolijk rond.


De gemeente plaatste op maandagavond vangkooien in het park. De konijnen hebben deze echter met gemak ontweken. Geen van de pluizige diertjes is hiermee gevangen. Een week eerder waagden de gemeentelijke vangers samen met hulp van vrijwilligers ook al een poging. Ook toen zonder succes.

Stichting Konijnenopvang Knaller hoopt dat de beesten alsnog worden gevangen. “Ze vermenigvuldigen zich veel te snel en hebben maar een overlevingskans van ongeveer twee jaar”, legt een van de medewerkers uit.

Naast dat de konijnen zich snel vermenigvuldigen, lijden ze ook aan verschillende ziektes. “Deze ziektes zijn niet alleen schadelijk voor de dieren, maar ook voor mensen”, aldus Stichting Konijnenopvang Knaller. Het vangen en behandelen van de konijnen is dus een noodzaak, aldus de medewerker.

Ook zouden de beesten het gras en de begroeiing in het park beschadigen. Stichting Konijnenopvang geeft daarom niet op en gaat kijken of er een nieuw plan bedacht kan worden om de beesten in de val te lokken. Tot die tijd kunnen de tamme viervoeters blijven genieten van hun vrijheid.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief