Afbeelding
Van Dijnsen

20 man FA&S Imtech naar Van Dijnsen

Economie

BREDA - Van Dijnsen Installate en Beveiligingen neemt per 1 oktober zo’n twintig medewerkers in dienst van het voormalige Fire, Acces & Security van Imtech. Dit onderdeel van de installatie-gigant werd onlangs failliet verklaard.

“Het gaat om medewerkers van de oude vestiging Breda, die later naar Eindhoven is verhuisd”, geeft Willem Smetsers van Van Dijnsen aan. Het Breda bedrijf groeit door het inhuren van de oud-Imtech-medewerkers naar zo’n 160 man personeel.

Het inhuren van voormalig Imtech-personeel is een logische stap, stelt Smetsers. “Wij waren toch al op zoek naar goede mensen. Dat is niet makkelijk en op deze manier lukt dat wel, hoe vervelend het ook is voor Imtech.”

De 20 banen die Van Dijnsen op deze manier creëert zijn een druppel op de gloeiende plaat als het gaat om behoud van werkgelegenheid, weet ook Smetsers. “Daar werkten zo’n duizend man.” Een deel van de medewerkers is aangetrokken door Unica, dat uit het faillissement het klantenbestand overnam.

De nieuwe medewerkers gaan vanuit Breda werken voor zowel de beveiligingstak van Van Dijnsen als voor de installatietak.