Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Ruzie tussen families Driesprong escaleert, drie arrestaties

Politie aanhoudingen

BREDA - Een ruzie tussen twee families in de wijk Driepsprong is zondagavond uitgelopen op een vechtpartij waarbij met stokken en andere slagwapens zou zijn geslagen. De politie heeft van drie slachtoffers een aangifte opgenomen. Rond middernacht werden drie verdachten aangehouden.

De politie kreeg zondagavond rond 18.30 uur een melding dat er in de wijk Driesprong op straat een vechtpartij gaande was. Ter plaatse bleek dat er gevochten was, daarbij was kennelijk met stokken, een ijzeren staaf en andere voorwerpen zoals een hamer geslagen. "Achtergrond zou een al langer slepende ruzie tussen twee families in de wijk zijn, die kennelijk geëscaleerd was", aldus de politie in een persbericht.

Er zijn aangiften van mishandeling opgenomen van een 44-jarige vrouw, een 51-jarige man en een 54-jarige man. Het 54-jarige slachtoffer zou met een hamer op zijn hoofd geslagen zijn. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Daar werd de hoofdwond 'gelijmd'.

Naar aanleiding van de aangiften en verder onderzoek zijn rond middernacht drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie Bredase mannen van 44, 54 en 66 jaar. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en aanleiding van het incident. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De wijkagent en de gemeente proberen in overleg met de wijkraad en andere bewoners te bemiddelen om verdere escalatie te voorkomen.