In een woning aan de Hudsonstraat is dinsdagmorgen een ontploffing geweest.
In een woning aan de Hudsonstraat is dinsdagmorgen een ontploffing geweest. Perry Roovers /SQ Vision

Omwonenden ontploffing Hudsonstraat weer naar huis

Politie

HEUVEL - De omwonenden van de woning waar dinsdagmorgen een ontploffing plaatsvond, mogen sinds het begin van de middag weer terug naar hun huizen. Dat meldt WonenBreburg. Alleen de bovenbuurman staat nog buiten te wachten omdat hij het trappenhuis deelt.

Dinsdagmorgen vond even voor negen uur een ontploffing plaats in de woning op de eerste verdieping. Daarbij ontstond ook een klein brandje. Door de gasontploffing raakte de gevel beschadigd. De huizen aan de Hudsonstraat hebben een aan de gevel bevestigde erker met daarin de raampartij. Die is in dit geval van de gevel geblazen, brokstukken lagen over een flink deel van de straat verspreid. De bewoonster van het huis was op het moment van de ontploffing niet thuis. Haar kat werd door hulpverleners ongeschonden uit de woning gehaald. 

Omwonenden ontvangen deze middag nog een brief van de woningcorporatie over de ontploffing. "We gaan de woning zo snel mogelijk herstellen, zodat de bewoonster weer terug kan", aldus een woordvoerder. het is nog niet duidelijk hoe lang dit herstel gaat duren. "De woning is in elk geval niet onherstelbaar beschadigd."  

De technische recherche heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak.