Afbeelding
Tessa Gorissen

Lachende kindergezichtjes op nieuwe vuilniswagen

Algemeen

BREDA - Een grote vuilniswagen staat voor de kerk op de Grote Markt. Kinderen staan er omheen met hun ouders, enkelen met een microfoon in hun hand. Nog even en dan wordt het project van Chatime bekend gemaakt.

Als burgemeester Depla aankomt, houden kinderen hun adem in. Hij is speciaal voor hen de Grote Markt opgekomen. Samen met de kinderen van Chatime onthult hij de afbeelding op de vuilniswagen.

De afbeelding op de vuilniswagen is speciaal gemaakt voor het project waar de kinderen van het nieuwsmedium Chatime aan mee hebben gedaan. Voor één dag zijn zij in de huid gekropen van de vuilnismannen van Breda om te kijken wat het werk inhoudt. "Het werk was zwaar", zegt een van de kinderen als Depla vraagt wat hij van het werk vond.

Als de touwen van de ballonnen worden doorgeknipt door de kinderen verschijnt er een foto van de kinderen. Zij zijn bezig met vuilnisbakken naar de wagen te slepen. Op de gezichten is af te lezen dat ze het zowel leuk als zwaar vinden. De kinderen zelf zijn ook verrast. Ze wisten niet wat er op de wagen kwam en vinden het geweldig dat juist zij op de afbeelding staan.

Ook Depla is tevreden en verrast met het resultaat. "Het is een erg leuke wagen. En tegelijkertijd ook erg lief en schattig dat de kinderen op de wagen staan", zegt Depla met een lach. "Ik ben zelf ook eens een ochtend meegereden. Dan merk je pas hoe zwaar het werk is", zegt Depla.

De leus 'Minder afval, meer nieuws' op de wagen zal veel aandacht trekken. Depla denkt dat het beroep hierdoor wel meer gewaardeerd gaat worden. "Respect voor de mensen die door weer en wind dit werk doen", aldus Depla.