Marieke Wijers van MW Bedden en Slapen.
Marieke Wijers van MW Bedden en Slapen. Wijnand Nijs

Nominatie Breda Pluim: MW Bedden & Slapen

Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: MW Bedden & Slapen

MW Bedden & Slapen is naast de ingang van parkeergarage De Barones te vinden aan de Nieuweweg. De beddenwinkel is te herkennen aan de paarse luifels en de grote letters met de winkelnaam op de voorgevel. Binnen heeft de grote showroom de uitstraling van een soort industriële loods. De wanden zijn lila gekleurd en zorgen voor een zachte sfeer in de winkel.

In het midden bij de entree, bevindt zich de toonbank. De winkelmedewerker is druk bezig met een Engelssprekend stel. Ze willen advies voor hun nieuwe slaapkamer. De man begroet de Breda Pluim-reporter en geeft aan dat hij er zo aan komt.

De grote ruimte staat vol met bedden en andere slaaptoebehoren. Ook zijn er leuke accessoires te vinden zoals hippe spreien, vloerkleden en dekbedovertrekken. Omdat alles in één ruimte staat opgesteld, geeft dit in de eerste instantie geen goed overzicht. Er zijn geen apart ‘gestijlde’ slaapkamers die van elkaar gescheiden staan.  

Het assortiment is aan de andere kant wel erg uitgebreid en ook is winkel erg servicegericht. Er wordt professioneel geadviseerd over de verschillende boxsprings, de keuze aan toppers en matrassen, het perfecte hoofdkussen en het juiste type dekbed. Hierdoor staat een goede nachtrust centraal in de winkel. Door de kwaliteitsgarantie valt MW Bedden & Slapen wel in een wat hogere prijsklasse.

Over de Breda Pluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In het voorjaar van 2016 volgt een verkiezing en gala en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.
Volg BredaPluim ook op Facebook.