NAC gaat in de openingswedstrijd van de Jupiler League kansloos onderuit tegen FC Volendam: 1-4. Een vroege rode kaart (twee keer geel) voor Divine Naah doet NAC de das om.
NAC gaat in de openingswedstrijd van de Jupiler League kansloos onderuit tegen FC Volendam: 1-4. Een vroege rode kaart (twee keer geel) voor Divine Naah doet NAC de das om. Peter Visser

Maaskant: 'Geen favoriet voor de titel meer'

NAC

BREDA – Robert Maaskant sprak duidelijke taal na het 2-2 gelijkspel tegen FC Emmen. “We zijn niet meer de grootste titelkandidaat.”  NAC staat na de remise op een elfde plaats in de Jupiler League. “We zullen verder moeten gaan als outsider.”

Het publiek was zeer ontevreden vrijdagavond. Een groot fluitconcert startte in na het laaste fluitsignaal. “Dat snap ik ook wel”, zegt Maaskant. “Maar het publiek moet ook begrijpen dat we niet de hele wedstrijd achter de bal aan kunnen rennen.” De coach was wat positiever over de mentaliteit van zijn ploeg. “We renden niet als gekken naar voren nee, maar mentaal moet je een stap maken om na die 1-2 nog alles te geven. Dat we de 2-2 nog maken is positief.”

Bekijk een fotoverslag van NAC-FC Emmen

Hij haalde Ronnie Stam twintig minuten voor tijd naar de kant. De middenvelder was erg fel en agressief naar zijn ploeggenoot Kevin Brands, die een aantal kansen miste tegen FC Emmen. “Maar dat is niet de reden dat ik hem naar de kant haal. Hij was niet 100% fit van te voren. Ik vind dat je elkaar op het veld best mag vertellen waar het op staat en naar mijn mening ging hij niet te ver.”

De coach vindt dat Stam nog niet genoeg gebracht heeft, maar dat is niet onlogisch. “Hij mist ritme. Ik merk wel dat hij elke week beter wordt. Ronnie houdt de bal vast en wil naar voren, maar net als bij de rest moet hij nog wel beter.”

Maaskant grijpt nog even terug op het incident met Divine Naah  De Ghanees werd na drie minuten gewisseld, nadat hij ongelukkig terecht kwam na een tackle. “Divine was even bewusteloos geweest. Op zo’n moment kan je maar één beslissing nemen en dat is wisselen. De gezondheid moet altijd vooraan staan.”

Het gelijke spel  zorgt weer voor een mentale klap in Breda, maar geen genadeslag. “Wij zijn gewoon niet meer de topfavoriet. We zullen de rest van het seizoen hard moeten werken en laten zien dat we wel degelijk een goed voetballende ploeg zijn. Daar hebben we dinsdag een eerste kans voor tegen sc Heerenveen.”