Afbeelding
Tessa Gorissen

Eerste sporen Graphic Design Festival zichtbaar

Algemeen

BREDA - De vijfde editie van het Graphic Design Festival Breda begint officieel vrijdag, maar de eerste sporen zijn al zichtbaar in de stad. Enorme schilderingen sieren  verschillende muren in de binnenstad. Ook de bouw van stellages op het station en in de Stadsgalerij zijn in volle gang.

In de Potkanstraat, de Bleekstraat en de Stallingstraat rijzen al grote muurschilderingen op. Veel felle kleuren komen je tegemoet als je naar de afbeeldingen kijkt. Ondanks de regen zijn de kunstenaars al ver met hun werk.

Op de muur van de Potkanstraat prijkt een gigantische buste van een vrouw, gehuld in goud en bruintinten. Bij de Bleekstraat springen echter de primaire kleuren om je ogen: het lijkt wel een invasie van blauwe, rode en gele monsters. De muurschildering in de Stallingstraat is in vergelijking met de voorgaande weer heel lieflijk: Een koning en koningin zijn met hun kat zichtbaar op de muur van Molsparking.

Op het station zijn de eerste sporen ook al te vinden. Tegenover de Starbucks is een ruimte ingericht met verschillende schermen. Hier is vanaf 25 september de tentoonstelling van Everyda(y)ta met gastcurator Thomas Clever te zien. Deze laat zien hoe verbeelding van alledaagse data leidt tot nieuwe inzichten.

Naast deze kunstwerken zijn er ook tentoonstellingen van Public Library. Verspreid door de stad kun je in deze mini-biebs de beste graphic novels lezen. Maar ook Temporary Experts neemt de bezoekers van het festival mee naar de wereld van de verbeelding. Laatstgenoemde is onder andere in de Stadsgalerij te vinden.

Het festival wordt vrijdag 25 september om 16.00 uur officieel geopend.