Afbeelding

Arrestaties Concordiastraat vanwege bedreiging tijdens verkeersruzie

Politie

BREDA - De vier mannen die donderdag rond 16.30 uur in de Concordiastraat waren aangehouden, bleken te zijn betrokken bij een verkeerruzie. Bij het incident was gedreigd met een vuurwapen. Uiteindelijk bleek het om een nepwapen te gaan. Dat meldt de politie vrijdag.

De vier aanhoudingen in de Concordiastraat na een verkeersruzie Westerparklaan. Twee volwassenen en een kind (3) werden door de inzittenden van een grijze Kia Picanto bedreigd met een zwart handvuurwapen. Via het alarmnummer 112 werd de politie gewaarschuwd. Nadat de bewuste grijze Kia gesignaleerd werd, volgde een zogenaamde uitpraatprocedure. Daarbij werden de vier verdachten gearresteerd. 

"Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit het voertuig of de woning gehaald", aldus de politie in een persbericht. "De agenten houden vanachter een dekking de verdachten onder schot. De verdachten krijgen gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico's te laten verlopen."

De vier verdachten zijn afkomstig uit Bergen op Zoom (16, 16, 17) en Etten-Leur (18). Zij moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal wegens bedreiging en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Bij doorzoeking van hum auto vonden de agenten in het dashboardvak een zwart pistool. Nadere inspectie wees uit dat het om een imitatie ging van een echt wapen.