Fraaie stapelwolken boven de Bredase binnenstad
Fraaie stapelwolken boven de Bredase binnenstad Nico Koevoets

Sint Michielszomertje

Weer

Weersverwachting voor zaterdag 26 september 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Op de Noordzee ligt een stevig hogedrukgebied en dat blijft daar zeker tot en met de eerste helft van de komende week liggen. Voor Brabant betekent dit rustig en fraai najaarsweer.

Verwachting voor zaterdag
Na een frisse nacht kan de dag lokaal beginnen met mist- en nevelbanken. En die lossen niet altijd even snel op. Is eenmaal de zon er bij en dat is wel de verwachting, dan is het de rest van de dag zonnig. Hooguit drijven er dan nog wat onschuldige wolken voorbij. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind van 2 of 3 Beaufort. De middagtemperaturen reiken tot een graad of 18. Langs de waterkant is dat over het algemeen iets minder met 16 tot 17 graden.

Het weer de volgende dagen
Ook voor de periode van zondag tot en met dinsdag worden nog mooie najaarsdagen verwacht. Een mooi weer periode van enkele dagen rond 29 september werd vroeger in de volksweerkunde een Sint Michielszomertje genoemd. 29 september is de naamdag van de heilige Sint Michiel. Op zondag volgt een herhaling van zetten van zaterdag. Na een frisse nacht en lokale ochtendmistbanken volgt overdag zonnig weer met hooguit wat onschuldige wolken. De noordoostenwind is zwak en het wordt ca 17 graden. Op maandag en dinsdag aanhoudend droog en zonnig weer. Er waait dan meestal een voluit matige noordoostenwind. De nachten blijven fris, de mistkansen worden wat kleiner en in de middag schommelt het kwik nabij de 16 tot 17 graden.

Zo was het weer vrijdag 25 september 2015
Maximumtemperatuur 18,3 graden
Minimumtemperatuur 10,4 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld vrijdag 25 september 2015 om 21.00 uur