NAC verliest met 1-3 van Heracles en lijkt veroordeeld tot de nacompetitie.
NAC verliest met 1-3 van Heracles en lijkt veroordeeld tot de nacompetitie. Peter Visser

Maaskant over Fortuna Sittard-NAC: ‘Druk om te winnen is groot’

NAC

BREDA - NAC reist deze zondag voor de tweede keer in twee weken tijd richting Limburg. Om 14.30 uur wacht in Sittard de ontmoeting met Fortuna.

"De druk om te winnen is natuurlijk groot”, stelt trainer Robert Maaskant op de site van de club. Na drie keer een gelijkspel op rij in de competitie neemt de druk om een overwinning te boeken toe. Hij merkt echter ook druk binnen de ploeg. “De concurrentie is namelijk groot tussen spelers. Het trainingsniveau is enorm hoog. Dat zorgt wel eens voor irritatie, maar zorgt er ook voor dat spelers beter worden. Dat moet zich nu op het veld gaan uitbetalen in zeges.”

Het lijkt bij NAC vooral te gaan om het benutten van kansen, want die waren er de afgelopen wedstrijden zeker wel. NAC moet effectiever worden, erkent Maaskant. "Effectiviteit is natuurlijk belangrijk. Als we effectiever zijn, zitten we nu misschien in een hele andere fase. We waren geen enkele wedstrijd de mindere ploeg. Het is echter zaak om dat overwicht om te zetten in doelpunten en overwinningen."

NAC speelde afgelopen dinsdag een verdienstelijke, maar verloren bekerwedstrijd tegen Heerenveen. In die wedstrijd bleven Divine Naah en Sjoerd Ars aan de kant. Zij lijken weer fit en speelklaar. Dustley Mulder en Jesse van Bezooijen zijn nog herstellende. Aanvoerder Michael Dingsdag is geschorst na een rode kaart.