Afbeelding
Politieteam Weerijs

Vier lawaaimakers gearresteerd na molesteren tweetal

Politie

TUINZIGT - Twee mannen (37 en 38) zijn in de Beekstraat mishandeld door vier andere mannen die door hen aangesproken werden op het lawaai dat ze maakten. . De vechtersbazen zitten vast.

De mishandeling vond plaats rond 01.30 uur. De twee slachtoffer zaten in hun woning TV te kijken, toen ze buiten tumult hoorden. Ze zagen vier mannen rond een auto staan. Er was sprake van veel geschreeuw en dronkenmanspraat, aldus de aangevers.

Toen het viertal tot rust werd gemaand, sloeg de vlam in de pan. De twee bewoners moesten klappen en schoppen incasseren. De daders gingen daar ook mee door toen hun slachtoffer al op de grond lagen. Beide slachtoffer zijn nadien door ambulancepersoneel onderzocht. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Hun verwondingen zijn op foto's vastgelegd en worden bij de aangiften gevoegd.

Tijdens de vechtpartij hadden omwonenden de politie gewaarschuwd. Er werden vier verdachten gearresteerd. Het gaat om drie mannen  van 22, 23 en 24 jaar afkomstig uit Huizen en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Het viertal zit in het belang van het verdere onderzoek ingesloten in het cellencomplex van de politie. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en zware mishandeling. Beide slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan.