Afbeelding
Kim Kuijpers

Drie personen uit auto gehaald na bedreiging met vuurwapen

Politie

PRINSENBEEK - De politie heeft zondagavond op afrit Prinsenbeek drie mannen uit een auto gehaald. De mannen zouden eerder op de avond met een vuurwapen een medeweggebruiker hebben bedreigd op de A16. De drie werden door middel van de 'uitpraatprocedure' uit hun auto gehaald. Ze worden verdacht van het dreigen met een vuurwapen. Het vuurwapen is niet aangetroffen.

Bij de politiemeldkamer kwam rond 21.15 uur een melding binnen dat rond 21 uur inzittenden van een auto, waarvan het merk en kenteken bekend was, een andere automobilist hadden bedreigd en achtervolgd. Dat was gebeurd op de A16 ter hoogte van Zwijndrecht in de richting van Breda.

De aangever, een 43-jarige man uit Emmen, ging vermoedelijk niet snel genoeg aan de kant. "Het drietal in de auto maakten gebaren naar hem waarbij hij zag dat één van de mannen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand had", aldus de politie. De aangever voelde zich bedreigd en probeerde weg te komen. Daarbij werd hij achtervolgd zelfs toen hij van de snelweg af ging.

Ondertussen belde de Emmenaar de politie. Daarop vatte de politie post bij de afritten. Korte tijd later kwam de auto de afrit van de snelweg afrijden bij Prinsenbeek. De bestuurder kreeg een stopteken.

Nadat hij was gestopt zijn de verdachten door middel van een uitpraatprocedure aangehouden. Bij de procedure, die bedoeld is om een veilige werksituatie voor de agenten, de verdachten en de omgeving te creëren, wordt het overige verkeer stilgezet en worden de verdachten één voor een uit de auto gepraat. De agenten staan dan op veilige afstand met hun vuurwapen gericht op de verdachten. De auto waarin het drietal reed is inbeslag genomen. Het betroffen drie mannen van 23, 24 en 25 jaar respectievelijk uit Emmeloord, Groningen en Breda. Na onderzoek is er geen vuurwapen of iets wat er op lijkt aangetroffen. De zaak wordt verder onderzocht.

De politie vermoedt dat mogelijk iets uit de auto, een lichtkleurige Mercedes 190,  is gegooid tussen Zwijndrecht en Breda. De politie zoekt getuigen.