Logo bredavandaag.nl

Stichting Happy bouwt kerstdorp van Playmobil

BREDA – Stichting Happy gaat in Breda een kerstdorp van Playmobil bouwen. Hoe groot deze wordt, is afhankelijk van de beschikbare ruimte. De eerste schetsen zijn al gemaakt.


Het idee is ontstaan toen Patric van Boven Kaarsmaker van Stichting Happy bezig was met de bouw van een kerstdecor voor Stichting Elisabeth en bleek dat veel mensen hierdoor geboeid waren. “Er waren veel ouderen die de hele dag toekeken en genoten van wat er om hen heen gebeurde”, vertelt Van Boven Kaarsmaker.

Onder de naam  Happy Station ontstond het idee om een een groot kerstdorp te gaan bouwen. In eerste instantie van van kerstdorpjes en huizen die bij tuincentra werden verkocht. “Aangezien dat klein van materiaal is en het origineler is om het met iets anders te doen, kwamen we op Playmobil terecht.”

Hoewel Playmobil erg stijf is, heeft Stichting Happy grootse plannen. “We willen beweging erin maken door treintjes van Playmobil te laten rijden en bootjes in het water. En natuurlijk ijsschotsen”, vertelt Van Boven Kaarsmaker, die inmiddels een team van tien bouwers om zich heen verzameld heeft.

De eerste schetsen hiervoor liggen al klaar. Op deze schetsen is een stadje te zien met een haven, waar verschillende schepen aan de kade liggen. Ook zijn er bergen op de achtergrond zichtbaar. “Vanuit dit tafereel loop je door naar een andere zijde, waar het geheel overgaat naar een besneeuwd landschap met wintersportactiviteiten”, legt Van Boven Kaarsmaker uit.

Daarnaast is er ook een opzet ontwikkeld voor een sprookje met Neonverlichting. “Voor deze hele opzet zijn de materialen bijna compleet.”

Al deze ontwerpen kunnen gerealiseerd worden door donaties die de Stichting krijgt. “Door verschillende personen wordt Playmobil in bruikleen gegeven. En als we een grote locatie hebben geven verzamelaars kleine diorama’s in bruikleen.”

Naar de locatie is Stichting Happy nog op zoek. Ze hopen op een beschikbare ruimte van half oktober tot half januari.  FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief