Afbeelding

Cultuurwinkel Breda trapt Week van het Onderwijs af

Algemeen

BREDA - De Week van het Onderwijs zet in Breda het cultuuronderwijs in het zonnetje. Cultuurwinkel Breda combineert de aftrap van de week met het Graphic Design Festival Breda. Wethouder Mirjam Haagh opent de week woensdag. 

Cultuurwinkel Breda is een onderdeel van Stichting Nieuwe Veste en geeft cultuureducatie door aan verschillende scholen en instellingen. “Jaarlijks staat hierbij een discipline of festival centraal. Dit jaar is dit het Graphic Design Festival Breda”, vertelt Peter Korz van Cultuurwinkel Breda.

Tijdens de Cultuurwinkel Breda is er een apart programma voor leerkrachten en docenten van het primair- en voortgezet onderwijs. Ook andere geïnteresseerden van culturele instellingen zijn welkom. Met dit programma maken leerkrachten, docenten en leerlingen kennis met kunst en cultuur

Ongeveer 45 scholen van het primair onderwijs maken gebruik van het aanbod van de Cultuurwinkel Breda. “Dit zijn ongeveer 15.500 leerlingen die deelnemen aan De Ontdekking”, meldt Korz. Ook van het voortgezet onderwijs doen ongeveer 12 scholen mee.

Leerkrachten van het primair onderwijs krijgen deze dag verschillende vaardigheidstrainingen, waarbij De Ontdekking centraal staat. “Die laat scholen kennismaken met onder andere dans, muziek, beeldende vorming en beeldcultuur”, aldus Korz.

Voor docenten aan het voortgezet onderwijs staat een bezoek aan Everyda(y)ta, de expositie op het station, op de planning. Hier vertelt ontwerper Richard Vijgen over de rol van data in de maatschappij.