Logo bredavandaag.nl
Breda gaat van maandag 28 september 18.00 uur tot en met donderdag 18.00 uur 250 vluchtelingen opvangen in het Racketcentrum aan de Terheijdenseweg.
Breda gaat van maandag 28 september 18.00 uur tot en met donderdag 18.00 uur 250 vluchtelingen opvangen in het Racketcentrum aan de Terheijdenseweg. (Wijnand Nijs)

Crisisopvang vluchtelingen; Optisport vooral druk met afbellen

BREDA - Even geen tennis, squash, voetbal of andere sporten meer in het Racketcentrum aan de Terheijdenseweg. De sporthallen van Optisport zijn vanaf maandagavond 18.00 uur 72 uur ingericht als crisisopvang voor 250 vluchtelingen.


Kort voor het weekend ontving Optisport al signalen dat Breda mogelijk in beeld zou zijn voor crisisopvang van vluchtelingen, dus toen het telefoontje van de gemeente dit weekend kwam was dat geen al te grote verrassing meer. “We zijn nu vooral druk met het afbellen van de gebruikers”, vertelt Marlin de Swart. Scholen, clubs, maar ook individuele gebruikers krijgen een telefoontje. Bij de gebruikers is er veel begrip, ook bij de school die al voor vluchtelingen gymlessen verzorgt. “De gemeente regelt voor hen vervangende locatie.”

Voor Optisport, waarvan de hallen onderdeel zijn van het noodplan van de gemeente Breda, is de opvang op zich niet spannend. Enkele weken geleden overnachtten een vergelijkbaar aantal studenten in de hal. Ook dat verliep zonder problemen. “Wij leveren een lege hal op en verwachten een lege hal terug”, aldus De Swart.

Bij de hal is het een uur na het begin van de persconferentie nog rustig. Twee politieagenten houden een oogje in het zeil. Even later komt een wagen van de gemeente Breda aangereden met dranghekken, om de tijdelijke bewoners op een goede manier naar de ingang te geleiden.

In het sportcentrum heerst rust. De deuren bij de squashbanen staan open. Het wordt de ingang voor de vluchtelingen uit Eritrea en Syrië, die de komende 72 uur in de hal mogen verblijven.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief