Het Racketcentrum is tot en met donderdag crisisopvang voor vluchtelingen.
Het Racketcentrum is tot en met donderdag crisisopvang voor vluchtelingen. Tom van der Put/SQ Vision

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff bezoekt crisisopvang vluchtelingen Breda

Algemeen

BREDA - Staatssecretaris Klaas Dijkhoff brengt dinsdagmiddag een bezoek aan de crisisopvang van vluchtelingen in het Racketcentrum in Breda. Hij doet dat in aanwezigheid van locoburgemeester Alfred Arbouw en wethouder Patrick van Lunteren.

In het sportcomplex aan de Terheijdenseweg zijn sinds maandagavond 250 vluchtelingen opgevangen. Die verblijven 72 uur in deze noodopvang zodat voor hen een plaats gevonden kan worden in een asielzoekerscentrum. Het sportcentrum werd voor de opvang in een middag tijd omgebouwd tot tijdelijke verblijfplaats.

De crisisopvang is nodig omdat door de grote toestroom van vluchtelingen niet meteen ruimte voorhanden is in een van de AZC's. Breda kreeg een kleine twee weken geleden al het verzoek of het bereid zou zijn tijdelijk dergelijke opvang te verzorgen. Daarop antwoordde Breda positief. Afgelopen zondag trok het COA aan de bel en startte Breda het noodplan, dat eveneens in werking treedt als er door een grote brand of treinstoring mensen niet naar of in hun huis kunnen.