Afbeelding
pr

Een van zeven Nederlandse shows Urbanus met rockband De Fanfaar in Mezz

Cultuur

BREDA - Urbanus is natuurlijk bekend door zijn absurdistische humor, maar de Belg verraste afgelopen juni Pinkpop met een rockshow samen met de Nederlandstalige rockband de Fanfaar. De comediant komt nu voor zeven shows naar Nederlandse poppodia. 21 november staat hij in Mezz.

Aan Steffi Blonk, programmeur van Mezz, de vraag hoe dat gelukt is. “Eigenlijk heel simpel. We kregen een mail van Jan Smeets, van Pinkpop, of er interesse was voor een show van Urbanus. Daarna hebben we een bod gedaan, en daar kregen we een akkoord op. Daar waren we heel blij mee.”

Urbanus zorgde voorafgaand aan Pinkpop voor beroering, weet Blonk. “Mensen waren sceptisch over zijn komst. Hij is toch in eerste instantie een comedian. Dat was nog voordat er sprake van was dat hij naar Mezz zou komen.”

“Ik heb dat optreden bekeken. De reacties waren positief. Mensen waren aangenaam verrast. Ik ook. Het is een goede combinatie, De Fanfaar en Urbanus”, aldus de programmeur.

Maar wat kunnen we verwachten? “Het is geen standaard comedyshow. De Fanfaar is gewoon een goede band. Of het met iets te vergelijken is? Moeilijk. De Fanfaar is een rockband met Nederlandstalige teksten. Ik denk dat mensen die Dijkshoorn en The Hank Five waarderen, dit ook leuk vinden.”

Op Pinkpop speelde Urbanus veel liedjes uit zijn rijke oeuvre, zoals De Aarde, Poesje Stoei en ook Hittentit. Met af en toe een korte grap tussendoor, gaat de Vlaming vlot door zijn werk, voortgestuwd door de band. Blonk vat het samen: “Dit is uniek.”